Ruim 94.000 klanten geven ons gemiddeld een 8,8
- Home
- Witgoed
- Koelkasten
- Inbouw koelkasten
- Inbouw koelkasten onderbouw
- Alle merken
- Nishoogte koelkast
Nishoogte koelkast
Wat is de nishoogte van de inbouwkoelkast?
Inbouw koelkasten hebben standaard hoogtematen. Het meest gangbaar zijn: 82, 88, 102, 122, 140 en 178 cm hoog. Toch is het belangrijk om van tevoren altijd even de nis op te meten zodat je zeker weet dat je goed zit. Want een te hoge of te lage koelkast past meestal niet in de kast.
Inbouw koel-vriescombinatie
Meet aan de binnenkant van de keukenkast van boven naar beneden de hoogte van de nis. Meet ook de hoogte van het onderste frontpaneel. Dat is het keukenpaneel dat op de onderste koelkastdeur zit. Meet vervolgens het deel van het frontpaneel dat onder de koelkast uitsteekt en trek het verschil van de hoogte van het frontpaneel af.Inbouwkoelkast met 1 deur
De nishoogte van de kast meet je aan de binnenkant van de nis van boven naar beneden.Onderbouw koelkast
Onderbouwkoelkasten hebben een standaard nishoogte van 82 cm. Meet hoe hoog de nis is in jouw keuken. Als de nis net iets hoger is, dan kun je bij een onderbouw koelkast de pootjes onder de koelkast nog verstellen waardoor de koelkast iets hoger komt. Meet altijd de hoogte in de nis zelf; vaak wordt laminaat niet doorgelegd onder het keukenblok waardoor de nis net iets lager ligt dan de keukenvloer.
- Deurmontage
Deurmontage
Wat is het deursysteem?
Kijk bij je huidige inbouwkoelkast welk deursysteem deze heeft. Er zijn drie verschillende soorten deursystemen bij inbouwkoelkasten en -vriezers:
- - Deur-op deur: het keukenpaneel zit vast op de deur van de koelkast en verschuift niet wanneer je de deur opent.
- - Sleepdeur: als je de koelkastdeur opent, schuift het keukenpaneel een stukje opzij.
Als je huidige inbouwkoelkast een deur-op-deur systeem heeft, kun je niet overstappen naar een koelkast met een sleepdeursysteem. Je moet dan bij een nieuwe inbouwkoelkast ook weer voor een deur-op-deur systeem kiezen.
Als je huidige inbouwkoelkast een sleepdeur-systeem heeft, is het het makkelijkst om bij een nieuwe koelkast weer voor hetzelfde deursysteem te kiezen. Overstappen naar een deur-op-deur systeem is eventueel ook mogelijk bij een sleepdeur.
- Energieklasse
Energieklasse
Energieklasse - hoe energiezuinig is het apparaat?
De energieklasse van een apparaat geeft aan hoe energiezuinig het apparaat is, vergeleken met andere apparaten van dezelfde categorie. De energieklasse wordt aangeduid met een letter die je terugvindt op het energielabel. Bijvoorbeeld een wasmachine met energieklasse A. Op het energielabel staat ook altijd de range, bijvoorbeeld A t/m G. Hierbij is A het meest energiezuinig en G het minst. Hiernaast zie je een voorbeeld van het energielabel van een wasmachine.
Sommige apparaten, zoals drogers, hebben een range van A+++ tot D. De letter die groen is en bovenaan staat is altijd het meest zuinig, dus bij drogers is dat energieklasse A+++.
Verder zie je bij wasmachines soms A -10% of A -20% staan. Dit betekent dat deze wasmachines volgens de fabrikant nog eens 10% of 20% energiezuiniger zijn dan een wasmachine met energieklasse A. Maar dit is geen officiële energieklasse. Daarom vind je bij deze wasmachines op het energielabel alleen energieklasse A terug.
- Plaatsing koelkast
- Type koelkast
- Kenmerken
- Productcategorie
- Geluidsniveau koelkast
- Expert acties
- Deurscharnieren
- Inhoud vriesgedeelte
- Inhoud totaal
- Prijs koelkast
- Vriesgedeelte
- Anti-ijsvorming
Anti-ijsvorming
Wat zijn no frost en low frost?
No frost en low frost zijn technieken die ervoor zorgen dat je de vriezer minder vaak of zelfs nooit meer hoeft te ontdooien. Ze verminderen of voorkomen ijsvorming in de vriezer. Dit scheelt je niet alleen een vervelend klusje, je bespaart er ook mee op energie. Met een dikke laag ijs in de vriezer, verbruikt een vriezer namelijk meer energie. No frost voorkomt dit zodat je vriezer zuiniger blijft werken.
Anti-ijsvormingstechniek Vriezer hoe vaak ontdooien No frost Nooit ontdooien Low frost 2 tot 3 keer per jaar ontdooien Nee, zonder anti-ijsvorming 4 tot 6 keer per jaar ontdooien
- Inhoud koelgedeelte
Liebherr - Inbouw koelkasten onderbouw
Onderbouw koelkast kopen? Een onderbouwkoelkast is vergelijkbaar met een inbouw tafelmodel. Dit type inbouwkoelkast bouw je in onder een aanrecht. Een onderbouwkoelkast is meestal 82 of 88 cm hoog. Het verschil met een tafelmodel koelkast is dat onderbouwkoelkasten niet vrijstaand zijn en dat ze een ventilatieroostertje onder de deur hebben. Onderbouwkoelkasten zonder vriesvak komen het meest voor, maar wij hebben ook meerdere modellen met vriesvak. Bekijk hieronder alle onderbouw koelkasten bij Expert.
Liebherr - Inbouw koelkasten onderbouw
Onderbouw koelkast kopen? Een onderbouwkoelkast is vergelijkbaar met een inbouw tafelmodel. Dit type inbouwkoelkast bouw je in onder een aanrecht. Een onderbouwkoelkast is meestal 82 of 88 cm hoog. Het verschil met een tafelmodel koelkast is dat onderbouwkoelkasten niet vrijstaand zijn en dat ze een ventilatieroostertje onder de deur hebben. Onderbouwkoelkasten zonder vriesvak komen het meest voor, maar wij hebben ook meerdere modellen met vriesvak. Bekijk hieronder alle onderbouw koelkasten bij Expert.
-
Huidige winkelvoorraad
Liebherr UIKP 1554-26 Onderbouw koelkast zonder vriezer1399,-Alle winkels met voorraad
-
Huidige winkelvoorraad
Liebherr UK 1720-26 Onderbouw koelkast zonder vriezer1049,-Alle winkels met voorraad
-
Huidige winkelvoorraad
Liebherr UK 1524-26 Onderbouw koelkast met vriezer1149,-Alle winkels met voorraad
-
Huidige winkelvoorraad
Liebherr UIK 1514-26 Onderbouw koelkast met vriezer1099,-Alle winkels met voorraad
-
Huidige winkelvoorraad
Liebherr UIKP 1550-26 Onderbouw koelkast zonder vriezer1299,-Alle winkels met voorraad
Onderbouw koelkasten (Inbouw tafelmodel koelkasten)
Uitgebreid aanbod inbouw tafelmodel koelkasten bij Expert
Onderbouw koelkasten, ook wel bekend als inbouw tafelmodel koelkasten, zijn een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een compacte, maar toch ruime koeloplossing voor de keuken. Met hun strakke ontwerp en handige functionaliteiten zijn onderbouw koelkasten ideaal voor mensen die waarde hechten aan efficiëntie en stijl in hun keuken. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten over onderbouw koelkasten, van hun kenmerken en voordelen tot de populairste merken op de markt.
Wat zijn onderbouwkoelkasten?
Onderbouwkoelkasten zijn ontworpen om naadloos onder je aanrechtblad te passen, waardoor ze een discrete en ruimtebesparende optie zijn voor elke keuken. In tegenstelling tot vrijstaande modellen, integreren deze koelkasten met het design van je keuken, wat zorgt voor een strakke en uniforme uitstraling. Ze zijn ideaal voor kleinere keukens, studio's of als aanvullende koelruimte in grotere keukens.
Voordelen van een onderbouwkoelkast
Ruimtebesparend Design
Dankzij het compacte formaat nemen onderbouwkoelkasten minimale ruimte in beslag. Ze bieden een slimme oplossing voor kleinere keukens of als extra koelruimte zonder de algehele esthetiek van je keuken te verstoren.
Geïntegreerd in Keukenontwerp
Onderbouwkoelkasten kunnen worden voorzien van een keukenfrontpaneel dat past bij je keukenkasten, waardoor ze vrijwel onzichtbaar worden geïntegreerd in je keukenontwerp.
Handige Functionaliteiten voor Optimaal Gebruiksgemak
Onderbouw koelkasten zijn voorzien van handige functionaliteiten die het gebruiksgemak vergroten. Denk hierbij aan verstelbare legplateaus, handige groentelades, en slimme opbergoplossingen voor flessen en kleinere items. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een vriesvak, voor het bewaren van bijvoorbeeld diepvriespizza’s, ijs of ingevroren groente.
Kiezen van de juiste onderbouwkoelkast
Afmetingen en inbouwvereisten
Meet de beschikbare ruimte onder je aanrecht nauwkeurig op. Houd rekening met de nishoogte, -breedte en -diepte. Bij de diepte moet er nog wat ruimte overblijven voor het stekker met het snoer en voor een stopcontact. Let ook op de vloer: parket en laminaatvloeren lopen vaak niet door onder het keukenblok, dus houd hier rekening mee bij het bepalen van de nishoogte. Controleer tenslotte ook nog of de deur van de koelkast vrij kan openen. Twijfel je over de juiste nismaten? Vraag dan naar de inmeetservice van Expert. Inmeten is gratis als je je inbouwapparaat bij ons koopt.
Met of zonder vriesvak
Denk na over of je een onderbouwkoelkast met of zonder vriesvakgedeelte wil. Onderbouwkoelkasten variëren niet veel in capaciteit, maar wel in de indeling. Een onderbouwkoelkast zonder vriesvak heeft een extra plank voor het koelgedeelte waardoor je meer ruimte hebt om te koelen. Of kies voor het gemak van een vriesvak, voor het bewaren van ijs, diepvriespizza's of ingevroren groenten. Hierbij offer je dan wel wat koelruimte op.
Energie-efficiëntie
Kies voor een energiezuinig model om op lange termijn geld te besparen en een milieuvriendelijke keuze te maken. Let op het energielabel: onderbouwkoelkasten met klasse A zijn het meest zuinig en die met klasse G verbruiken de meeste energie. De meest energiezuinige onderbouwkoelkast die momenteel (in 2024) in de markt is, heeft energieklasse C.
Extra functies
Sommige onderbouwkoelkasten bieden extra functies zoals een ingebouwd vriesvak, een groentelade, eiervakjes, een bakje voor ijsklontjes of een flessenhouder. Bepaal welke functies voor jou belangrijk zijn.
Populaire merken onderbouwkoelkasten
Onder andere AEG, Bosch, Liebherr, Miele en Siemens
Deze bekende merken bieden een reeks onderbouwkoelkasten aan die bekend staan om hun kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve functies. Elk merk heeft zijn unieke sterke punten, van energie-efficiëntie tot betere bouwkwaliteit.
Koop je nieuwe onderbouwkoelkast bij Expert
Expert is een uitstekende plek om je onderbouwkoelkast aan te schaffen. Met een breed assortiment van de bovengenoemde merken, kun je de verschillende modellen vergelijken en advies krijgen van deskundig personeel om de perfecte koelkast voor jouw keuken te vinden.
Installatie en onderhoud
Installatie
Je kunt een onderbouwkoelkast natuurlijk zelf installeren, maar nog makkelijker is om gebruik te maken van de installatiedienst voor inbouwapparatuur van Expert.
Onderhoud
Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je koelkast en zorgt ervoor dat deze optimaal zijn werkt doet. Maak de binnenkant regelmatig schoon, controleer als je koelkast al wat ouder is de deurrubbers en ontdooi om de paar maanden het vriesvak zodat de koelkast niet onnodig veel energie verbruikt.
Onderbouwkoelkasten in het kort
Een onderbouwkoelkast is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een ruimtebesparende, efficiënte en stijlvol geïntegreerde koeloplossing. Let op de nismaten en kies voor een onderbouwkoelkast met of zonder vriesvak. Bij Expert vind je alle bekende merken zoals AEG, Bosch, Liebherr, Miele en Siemens. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid. Overweeg verder de handige Expert inmeetservice en of je het apparaat zelf in wil bouwen of dat je gebruik wil maken van onze installatiedienst.