Navigatie

5 top soundbars voor de sportzomer

De sportzomer staat alweer voor de deur en we zijn al begonnen met het EK-voetbal. Maar ook de Olympische Spelen komt eraan. Wil je dat lekker kunnen volgen vanaf je bank, maar tegelijkertijd ook het gevoel hebben alsof je erbij bent? Dan heb je een goeie soundbar nodig. In deze blog geven we je 5 top soundbars die je daarbij te hulp schieten.

1. Sonos Arc

In een rijtje met top soundbars hoort sowieso één soundbar thuis, de Sonos Arc. Deze soundbar zorgt er met 3D Dolby Atmos TruePlay tuning en het legendarische Sonos-geluid voor dat het stadiongeluid in huis wordt gehaald. De Arc is dan ook niet voor niets de allerbeste soundbar van Sonos. Dat zegt veel, want op het gebied van audio is Sonos een grote speler.

De Sonos Arc is makkelijk te combineren met achterspeakers. De Sonos ERA 100 of Move zijn hier uitermate geschikt voor. Voor een beter bassgeluid koppel je de soundbar met de Sonos Sub. Dan zul je merken wat voor kracht de Arc in petto heeft.

2. JBL Bar 1300

De JBL Bar 1300 is een bijzondere. Deze soundbar heeft namelijk twee afneembare luidsprekers die je als achterspeakers kunt gebruiken. Het mooie daarvan is dat je geen extra kabels en stroomaansluitingen nodig hebt. Je haalt ze los van de soundbar en plaatst de twee speakers waar je maar wilt.

De soundbar zelf beschikt over een mooi 3D-geluid en zorgt met zijn vier omhooggerichte drivers in de centrale soundbar voor krachtig en helder geluid. Het is eigenlijk alsof je gewoon op de tribune zit tussen de Oranjesupporters.

3. Samsung HW Q800C

Een andere grote speler in de audiowereld is Samsung. En één van de topmodellen van dit Zuid-Koreaanse bedrijf is de Samsung HW-Q800C. In deze soundbar zitten maar liefst 11 speakers die stuk voor stuk erg krachtig zijn. Daarnaast krijg je er ook nog eens een draadloze subwoofer bij voor het bassgeluid.

Om het stadiongeluid zo goed mogelijk over te laten komen, heeft de HW-Q800C naast zijn vele speakers ook een mooie technologie genaamd Q-Symphony. Deze techniek zorgt ervoor dat zowel de speakers van je tv als de speakers van je soundbar het maximale uit zich halen. Dus daarmee wordt het geluid nog krachtiger.

4. Polk Signa S3

Het EK-voetbal is natuurlijk ook gewoon één groot feest en bij feest hoort muziek. Dan heb je aan de Polk Signa S3 een goeie! Deze compacte soundbar heeft namelijk een ingebouwde Google Chromecast om muziek af te spelen via Spotify, Tidal, Google Play Music of welke muziekstreamingsplatform je ook gebruikt.

Met je stem kun je de muziek bedienen door hem te pauzeren, af te spelen of om het volume aan te passen. Via de Google Home-app kun je hem groeperen met andere luidsprekers met Chromecast. Zo speel je op elk plekje in je huis muziek af!

5. Denon Home 550

Zoek je een soundbar die bomvol zit met premium features zoals Dolby Atmos, High-Res Audio en multiroom? Maar je wilt tegelijkertijd ook dat die lekker compact is en niet al te veel ruimte inneemt, dan is de Denon Home 550 de perfecte soundbar voor jou.

Met Dolby Atmos komt het geluid van alle kanten. Van voor, achter, links, recht en zelfs vanaf boven! Hierdoor lijkt het alsof je er zelf helemaal bij bent in het stadion om Oranje te supporten. Wat extra interessant is aan deze soundbar, is dat de multiroom-functie ook werkt met tv-geluid. Dus als je een voetbalwedstrijd kijkt en je wilt even naar de keuken om nieuwe snacks te maken, dan koppel je de soundbar aan een Denon Home-speaker in de keuken en je mist geen enkele seconde meer!

Extra: Panasonic SC HTB254EGK

En als extraatje van ons, gewoon omdat het kan, de Panasonic SC HTB254EGK. Dit is ook een hele compacte soundbar die je daardoor overal kan plaatsen waar je maar wilt. Je kunt hem namelijk draadloos verbinden via bluetooth, waar door er dus geen kabels aan te pas komen.

Niet alleen is hij lekker compact, maar hij blinkt ook uit in gebruiksgemak. Als je de soundbar via HDMI aansluit, zijn zowel de televisie als de soundbar met slechts één afstandsbediening te bedienen. En natuurlijk is de geluidskwaliteit van deze soundbar ook gewoon goed, waarmee je een extra dimensie toevoegt aan het kijken van een voetbalwedstrijd.

Naast deze top soundbars heeft Expert natuurlijk nog veel meer soundbars in het assortiment in allerlei verschillende maten en vormen. Ben je ook benieuwd naar de beste tv’s voor de sportzomer? Check dan ook onze blog! Voor persoonlijk advies ben je welkom in 1 van onze 140 winkels. Daar denken onze Experts graag met je mee voor jouw perfecte thuisstadion!