Navigatie

5 top tv’s voor de sportzomer

''We zijn er weer bij en dat is prima!” We kunnen weer gaan juichen voor het Nederlands voetbalelftal. Ben je er al klaar voor? Of ben je nog op zoek naar een tv waarmee je de sportbeleving in huis haalt? Dan hebben we speciaal voor jou 5 top tv’s geselecteerd in deze blog!

1. Samsung Neo QLED 8K QN800D

Het is qua beeldkwaliteit op dit moment misschien wel de allerbeste tv die er is, de Samsung Neo QLED 8K QN800D. Met de 8K-resolutie zijn beelden op het scherm nog eens vier keer zo scherp als 4K, wat al heel scherp is. Je kunt dus wel nagaan hoe fantastisch het beeld eruitziet.

Voetbalwedstrijden worden alleen nog niet uitgezonden in 8K, dus je zou denken dat je er dan weinig aan hebt. Dat is dus niet zo, want Samsung maakt gebruik van 8K upscaling. Op een slimme manier worden er extra pixels toegevoegd aan het beeld waardoor het dus alsnog scherper oogt.

2. LG OLED G45

Ben je meer op zoek naar een OLED-tv en geef je ook veel om de aesthetics? Dan is de LG OLED G45 interessant voor je! Deze tv heeft namelijk niet alleen een fantastisch beeld, maar ook een prachtig design. Met de ingebouwde muurbeugel kun je de tv heel strak tegen de muur hangen waardoor het een soort schilderij in je woonkamer wordt.

Dankzij OLED geniet je van diepe zwartwaarden en levendige kleuren. LG voegt daar ook nog eens technieken aan toe als Brightness Booster Max en Super Anti Reflection waardoor je ook de overdag in een zonovergoten woonkamer goed zicht hebt op de voetbalwedstrijden.

3. Hisense 100U7KQ

Als je het echt helemaal naar een hoger niveau wilt tillen, maak dan kennis met de Hisense 100U7KQ! Deze tv heeft namelijk een scherm met een grootte van maar liefst 100-inch! Dat komt neer op een schermdiagonaal van 2,54 meter. Dat is dus echt immens groot.

Met een tv zo groot als deze heb je al snel het gevoel alsof je er zelf bij bent. In combinatie met de uitstekende beeldkwaliteit en de hoge verversingssnelheid hoef je geen enkele actie op het scherm te missen. Daarnaast ondersteunt deze tv ook Dolby Atmos waarmee je in combinatie met een soundbar de kijkervaring helemaal afmaakt!

4. Sony Bravia 9

Net als de Hisense van hierboven, maakt de Sony Bravia 9 gebruik van mini-led achtergrondverlichting. Daarmee zitten er tot wel tienduizenden leds op het paneel die ervoor zorgen dat het licht op een goede manier wordt gestuurd. Het resultaat is nog betere contrasten en nog betere kleurweergaves.

Daarnaast heeft de tv een mooi groot beeld voor het bekijken van voetbalwedstrijden. Je hebt overigens geen last van vervelende kijkhoeken, want met X-Wide Angle zorgt de televisie een grote kijkhoek. Dus waar je ook zit in de kamer, je kunt lekker genieten van de wonderschone acties van Memphis Depay.

5. Philips 55PUS8309 Ambilight (2024)

Is de beleving van een voetbalwedstrijd voor jou heel belangrijk? Dan is de Philips 55PUS8309 Ambilight TV (2024) een interessante voor je. Deze tv maakt namelijk gebruik van Ambilight verlichting. Dit zijn lichten op de achterkant van de tv die meekleuren met het beeld op het scherm. Daarmee zorgt het voor een gloed op de muur achter je televisie en lijkt het beeld ook wat groter.

Naast dat het beeld groter lijkt, is Ambilight ook sfeerverhogend. De verlichting past zich namelijk aan aan de kleuren op het scherm. Daarmee springt het licht dus elke keer mee met de actie op het scherm, waardoor het lijkt of de sfeer in het stadion zich doortrekt tot in jouw woonkamer.

Extra: Samsung The Terrace 2023

Het EK-voetbal gaat hand in hand met het begin van de zomer! Dan geniet je natuurlijk graag van het weer, maar je wilt tegelijkertijd ook kijken naar het Nederlands Elftal. Dan heeft Samsung de oplossing, namelijk de Samsung The Terrace!

Dit is een televisie die speciaal is ontworpen om altijd buiten te hangen. Zo is hij namelijk IP55-gecertificeerd. Dat betekent dat hij regenbuien kan overleven en dat stofdeeltjes en hitte ook geen schade aanrichten. Kortom, dit is dé tv als je opzoek bent naar een telvisie die je in je achtertuin kunt hangen voor de gezellige voetbalavondjes.

De televisies in deze blog zijn de beste in hun klasse. Geweldig beeld, immens groot of voorzien van leuke features. Om de kijkbeleving nog realistischer te maken is een soundbar nodig. Check onze blog voor de 5 beste soundbars voor de sportzomer.

Naast deze kleine selectie hebben we natuurlijk nog veel en veel meer televisies in ons assortiment. Check de televisiepagina om jouw perfecte tv voor het EK of de Olympische Spelen te vinden. En weet je niet zo goed waar je naar op zoek bent? Kom dan langs in 1 van onze 140 winkels waar onze Experts ook graag met je meedenken.