Navigatie

Gril je weg naar de sportzomer met de BBQ

Zin in iets gezelligs tijdens de sportzomer? Wat dacht je van een heerlijke barbecue met vrienden of familie terwijl je jouw oranje aanmoedigt? Een elektrische barbecue maakt elke sportavond speciaal, of je nu juicht voor een doelpunt of de spanning voelt tijdens de penalty's. In deze blog nemen we je mee in de wereld van barbecueën tijdens de sportzomer. Geniet samen van het eten. Steek de barbecue maar al aan, het wordt een sportzomer om nooit te vergeten!

Luxe BBQ snacks tijdens de sportzomer: gevulde portobello's met roomkaas

Wil je eens wat anders dan vlees op de barbecue? Probeer dan gevulde portobello’s met roomkaas. Dit eenvoudige maar ontzettend lekkere gerecht is perfect om tijdens de sportwedstrijd te serveren, als een luxe snack. Wat heb je nodig voor zes heerlijke portobello’s? Neem 6 portobello’s, 300 gram roomkaas, 1 rode paprika, 3 eetlepels pijnboompitten, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels met geraspte kaas (jong, oud of Parmezaanse kaas) en wat aluminiumfolie of aluminium bakjes.

Je begint met het verwijderen van de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. De paprika snijd je in kleine blokjes en pers het knoflookteentje fijn met een knoflookpers. Bak de paprikablokjes, knoflook en fijngehakte stelen kort samen in de koekenpan. Meng dit vervolgens met de roomkaas en pijnboompitten. Vul de portobello’s met dit mengsel en strooi er geraspte kaas over. Plaats ze nu op het aluminiumfolie of leg ze in een aluminium bakje. Na 10 tot 15 minuten op de barbecue staat er een lekker smaakvol gerecht klaar voor jouw sportvrienden.

Maak indruk met BBQ aardappelspiesjes deze sportzomer

Als echte Hollanders eten we vaak een AVG’tje. Maar heb je wel eens bedacht om een heerlijk aardappelspiesje met rode paprika en ui op de barbecue te leggen? Ook dit is eenvoudig te maken en erg smakelijk. Wat heb je nodig voor zes heerlijke aardappelspiesjes? Neem 6 kleine aardappels, 1,5 rode paprika, 1,5 rode ui, 1 theelepel gedroogde tijm en olijfolie.

Laten we beginnen met het maken van de spiesjes. Kook de aardappels ongeveer 10 minuten, laat ze afkoelen of houd ze even onder koud water. Snijd vervolgens de aardappels, rode paprika en rode ui in dunne plakjes. Rijg om en om een schijfje aardappel, rode paprika en rode ui aan elke spies (1 aardappel per spies). Besprenkel ze daarna met wat olijfolie en tijm. Leg ze op de barbecue en wacht tot ze geroosterd zijn. Een heerlijk en makkelijk recept dat snel te maken is, perfect voor een sportfeest!

Zo maak je stokbrood op de BBQ met mozzarella en kruidenroomkaas

Een stokbrood doet het altijd goed: hartig en lekker knapperig. Het is de ideale snack voor bij een wedstrijd en een lekker drankje. Maar zo’n overheerlijk stokbrood met kruidenroomkaas en gesmolten kaas kun je ook op de barbecue maken. Net als onze andere recepten is het eenvoudig en snel te bereiden. Wat heb je nodig voor één heerlijk stokbrood? Neem een stokbrood, 140 gram kruidenroomkaas, 60 gram geraspte mozzarella, wat peterselie en aluminiumfolie.

Begin met het schuin insnijden van het stokbrood, maar let op dat je niet helemaal doorsnijdt. Leg het stokbrood op aluminiumfolie, smeer de binnenkant van de sneetjes in met kruidenroomkaas en strooi er mozzarella tussen. Leg het stokbrood op de barbecue, maar let op dat de temperatuur niet te hoog is. Het duurt ongeveer 5 tot 10 minuten tot het klaar is. Strooi er nog wat peterselie over en je hebt een heerlijk warm brood dat gegarandeerd geliefd zal zijn bij jouw vrienden of familie.

Gril jij je weg naar de sportzomer?

Of je nu kiest voor de gevulde portobello's, de smakelijke aardappelspiesjes of het knapperige stokbrood met kruidenroomkaas en mozzarella. Met deze recepten geniet je van een heerlijke avond, van de barbecue en de spannende wedstrijd. Benieuwd naar meer barbecue recepten? Lees dan ook: Zo verras je je gasten met de lekkerste barbecue recepten