Navigatie

Zo verras je je gasten met de lekkerste barbecue recepten

Wie houdt er nou niet van een lekker stukje vlees of gepofte aardappel? Of wat dacht je van een heerlijke burrito? Tijd om je elektrische barbecue eens goed te gaan gebruiken. In deze blog lees je de meest verrassende barbecue recepten. Lees de hele blog, want we sluiten af met een heel lekker en simpel toetje! Alle recepten zijn op basis van 4 personen.

Voordat we beginnen met de recepten: wat zijn nou de voordelen van een elektrische barbecue? Met een elektrische barbecue blijven kolen, briketten of gasflessen achterwege. Je hebt alleen een stopcontant nodig! Omdat je niet met echt vuur werkt heb je minder last van rookvorming en is het ook nog eens een stuk veiliger, je kan hem zelfs binnen gebruiken! Het schoonmaken van een elektrische barbecue is een stuk simpeler.

Gegrilde honing kipspiesjes

Kipspiesjes ken je waarschijnlijk wel, deze zoete en klein beetje pittige variant zijn dankzij de smaakvolle honingmarinade altijd een succes. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of voor het eerste de barbecue aansteekt, deze kipspiesjes zijn eenvoudig te bereiden en gegarandeerd een hit op elk zomers feestje!

Ingrediënten: 1 paprika | 1 medium ui | 800 gram kipfilet | 1 limoen | 15 gram gehakte peterselie

Ingrediënten voor de marinade: 240 ml barbecue saus | 60 ml honing | 2 eetlepels olijfolie | 1 eetlepel soja saus | 1 eetlepel limoensap | 2 theelepels srirachasaus | 1 theelepel geraspte gember | 1 theelepel geraspte knoflook | Zout en peper

Stap 1: Bereid de marinade voor door alle ingrediënten in een grote kom te doen. Snij de kip in stukjes en laat dit vervolgens een uur liggen in de marinade. Hou ongeveer een kwart van de marinade over om de kip later mee te bestrijken. Snij ondertussen de paprika en ui in stukken.

Stap 2: Rijg een stuk kip aan een houten of metalen spies, gevolgd door een stuk paprika en ui. Herhaal dit tot het einde van de spies.

Stap 3: Leg de spiesjes nu op de barbecue en wacht tot ze gaar zijn (ongeveer 8-10 minuten). Zorg ervoor dat je de spiesjes tussendoor genoeg draait zodat alle kanten gaar worden.

Stap 4: Wanneer de spiesjes gaar zijn kan je ze gaan serveren. Bestrijk de spiesjes dan met de overige marinade en decoreer met gehakte peterselie en limoenpartjes.

Stap 5: Het gerecht is klaar! Tijd om ervan te genieten.

Vega Burrito’s

Burrito’s op de barbecue? Ja zeker! Dit typische Mexicaanse gerecht is niet alleen makkelijk om te maken, maar biedt ook een wereld aan smaken. Deze burrito’s zijn gevuld met een rijke mix van zwarte bonen, geraspte cheddar en worden aangevuld met een frisse salade.

Ingrediënten: 3 sjalotten | 2 tenen knoflook | 15 gram koriander | 800 gram zwarte bonen | 150 gram geraspte cheddar | 8 tortilla wraps | 4 eetlepels sriracha | 1 komkommer | 2 tomaten | 95 gram mais in blik | 310 gram gegrilde rode paprikareepjes in pot | 100 gram Griekse yoghurt

Stap 1: Snipper de sjalotten, snij de knoflook en koriander fijn en hou de fijngesneden stelen apart. Was de zwarte bonen.

Stap 2: Meng iets meer dan de helft van de sjalotten, de helft van de knoflook, de bonen, geraspte kaas en korianderstelen, en voeg hier wat peper en zout aan toe. Besmeer elke wrap met de sriracha en verdeel het bonenmengsel erover. Rol de wraps strak op tot burrito’s.

Stap 3: Zet de barbecue aan. Wanneer deze op medium temperatuur is gril je de burrito’s 6-8 minuten zodat de kaas smelt. Keer regelmatig de wraps om.

Stap 4: Snij ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snij de helften in plakjes. Snij de tomaten in blokjes van 2 cm. Giet de mais af en doe de paprikareepjes met het vocht uit de pot in een mengkom. Voeg de rest van de sjalot, komkommer en mais toe en mix het goed door. Voeg hier wat peper en zout aan toe.

Stap 5: Meng de rest van de knoflook en koriander met de yoghurt en voeg hier ook wat peper en zout aan toe.

Stap 6: Haal de burrito’s van de barbecue, snij ze schuin doormidden en serveer de burrito’s met salade en yoghurtsaus. Eet smakelijk!

Gepofte zoete aardappel

Een verrassend recept waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt gepofte zoete aardappel! Dit recept is de perfecte combinatie van eenvoud en smaak, waarbij de natuurlijke zoetheid van de zoete aardappelen samensmelt met de zongedroogde tomaten, knapperige salade-ui en de frisse peterselie.

Ingrediënten: 4 zoete aardappelen | 1 eetlepel milde olijfolie | 4 eetlepels zongedroogde tomaten | 1 salade-ui | 7,5 gram verse peterselie | 125 gram sour cream

Stap 1: Zet de barbecue aan. Prik wat gaatjes in de zoete aardappelen en smeer deze vervolgens in met olie. Leg deze op de barbecue en laat ongeveer 45 minuten gaar poffen. Keer de aardappelen regelmatig.

Stap 2: Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en de salade ui in dunne ringetjes. Snij de peterselie fijn en roed dit door de sour cream.

Stap 3: Wanneer de aardappelen gaar zijn snij je deze in de lengte, maar niet helemaal door. Vul vervolgens de aardappel met tomaten, ui ringetjes en sour cream en serveer.

Gegrilde watermeloensalade

Naast al deze heerlijke gerechten hoort natuurlijk ook een frisse salade. Kies bijvoorbeeld voor een gegrilde watermeloensalade met feta, komkommer en munt. Een combinatie die je misschien niet zo snel verwacht, maar ontzettend simpel en lekker is!

Ingrediënten: ½ watermeloen | 1 komkommer | 100 gram feta | Paar blaadjes munt | ½ eetlepel citroensap | 1 eetlepel olijfolie | agavesiroop | zout en peper

Stap 1: Snij de watermeloen in stukken van ongeveer 2 cm dik. Smeer deze stukken in met een klein beetje olijfolie en een klein beetje zout en peper. Leg ze voor ongeveer 2 minuten per kant op de barbecue.

Stap 2: Snij de komkommer in stukjes en verdeel dit met de watermeloen over de schaal. Verkruimel de feta en verdeel de blaadjes munt.

Stap 3: Doe de agavesiroop, olijfolie en citroensap samen met wat peper en zout in een bakje en meng dit.

Stap 4: Verdeel de dressing over de salade.

Banaan met chocola

Zet de barbecue nog niet uit, want voor het toetje hebben we deze nog nodig! Een wederom super simpel, maar lekker gerecht is banaan met chocolade en pecannoten. Volg deze simpele stappen voor een onvergetelijk, smaakvol en zoet dessert.

Ingrediënten: 4 bananen | 80 gram pure chocolade | 4 eetlepels gezouten pecannoten | 4 eetlepels keukenstroop in pot

Stap 1: Halveer de ongepelde bananen in de lengte. Neem een stuk aluminiumfolie per banaan en leg op elk stuk 4 banaanhelften naast elkaar met de open kant naar boven. Hak de chocolade in stukjes en verdeel dit over de open kant. Vouw hierna het aluminiumfolie voorzichtig maar goed dicht.

Stap 2: Leg de pakketjes op de barbecue en laat ze 10 tot 15 minuten warm worden, zodat de chocolade smelt.

Stap 3: Hak ondertussen de pecannoten grof. Wanneer de chocola gesmolten is pak je de bananen van de barbecue. Verdeel de bananen en besprenkel deze met keukenstroop en de gesneden pecannoten.

Smakelijk eten en veel grillplezier

Hopelijk hebben deze recepten je geïnspireerd om de lekkerste creaties te gaan maken op jouw barbecue! Van de zoet-pittige honing kip spiesjes tot de creatieve vega burrito’s en van de zoete gepofte aardappelen tot de verfrissende gegrilde watermeloensalade, deze recepten laten zien hoe divers en flexibel koken op een elektrische barbecue kan zijn. Geniet van de eindeloze mogelijkheden, samen met jouw vrienden en familie. Smakelijk eten en veel grillplezier!