Navigatie

Temperatuur gericht koken met PerfectFry Plus van Bosch

Het lijkt misschien simpel, maar de juiste temperatuur tijdens het koken kan het verschil maken tussen een heerlijk of aangebrand gerecht. Natuurlijk kun je zelf constant blijven checken of de pan niet te heet wordt, maar het kan ook een stuk makkelijker. Bosch heeft daar namelijk iets op gevonden: PerfectFry Plus. Wat dat precies is? Dat leggen we je uit!

Wat is PerfectFry?

Bij koken draait het om smaak, maar een perfecte maaltijd begint eigenlijk al bij de juiste temperatuur. Hoe vaak heb je niet gehad dat je eten aanbrandt omdat de pan net iets te heet werd? Precies daar komt Bosch PerfectFry Plus om de hoek kijken.

Deze functie is geïntegreerd in de nieuwste inductiekookplaten van Bosch en regelt automatisch de temperatuur van je pan. PerfectFry gebruikt een slimme sensor die de temperatuur constant in de gaten houdt en het vermogen van de kookplaat aanpast wanneer dat nodig is.

Je kunt kiezen uit maar liefst 11 verschillende temperatuurstanden, zodat je voor elk gerecht de perfecte instelling hebt. Van lichte gerechten tot het bereiden van een flink stuk vlees, je eten komt altijd perfect uit de pan.

Hoe werkt de temperatuurregeling?

Het mooie aan PerfectFry Plus is dat het heel eenvoudig werkt. Wanneer je begint met koken, selecteer je 1 van de 11 temperatuurstanden. Daarna hoef je eigenlijk niks meer te doen. De kookplaat controleert de temperatuur van de pan continu en zorgt ervoor dat deze niet te heet wordt.

Een standaard kookplaat werkt op basis van vermogen, niet op temperatuur. Dit betekent dat de pan op een lagere stand niet heel veel heter wordt, maar bij een hoge stand blijft de warmte wel toenemen. PerfectFry werkt juist meer zoals de cruise control in je auto, die het motorvermogen aanpast aan de omstandigheden: het verhoogt het vermogen als je een berg oprijdt en verlaagt het als je naar beneden gaat. PerfectFry Plus controleert de gewenste temperatuur en zorgt dat die stabiel blijft door af en toe energie toe te voegen of te verlagen. Hierdoor hoef je niet steeds in de pan te kijken om te checken of je gerecht niet verbrandt. Dit geeft niet alleen rust, maar zorgt er ook voor dat je betere resultaten behaalt tijdens het koken.

Waarvoor is PerfectFry handig?

PerfectFry is een lifesaver voor iedereen die wel eens afgeleid raakt tijdens het koken. Neem bijvoorbeeld het roosteren van pijnboompitten, je kijkt even de andere kant op en voor je het weet, zijn ze zwart. Herkenbaar, toch?

Met PerfectFry Plus leg je ze dus gewoon in de pan en hoef je je geen zorgen te maken dat ze in één keer aangebrand zijn.

En je kunt PerfectFry Plus echt voor veel meer situaties gebruiken. Wil je bijvoorbeeld alleen wat eten opwarmen, dan gebruik je de kookplaat op een temperatuur van 100 graden. Het bakken met boter of olijfolie, bijvoorbeeld een omelet, is het beste op een temperatuur van 140 graden. En voor vis, gehaktballen of worstjes gebruik je het best een temperatuur van 160 graden. Omdat de temperatuur dus constant blijft en niet oploopt, heb je geen last van aangebrand eten.

Vleesbereiding met PerfectFry

Zelfs het bereiden van een lekker stuk vlees, of een goede vleesvervanger natuurlijk, gaat makkelijk met een PerfectFry kookplaat. Het vlees kun je namelijk bakken op vijf verschillende temperatuurstanden waardoor je altijd precies de juiste temperatuur hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld een perfecte biefstuk, precies zoals jij hem lekker vindt.

Wil je hem bijvoorbeeld rare? Dan bak je hem op 220 graden voor die mooie rosé binnenkant. En wil je hem medium of well-done, dan stel je de kookplaat in op 200 graden bak je het vlees langer, zodat het gelijkmatiger gaart en minder rood is vanbinnen. Makkelijker kan het bijna niet.

Koken zonder stress

Ben jij iemand die houdt van koken, maar niet van de stress om constant op de temperatuur te moeten letten? Dan is een inductiekookplaat met PerfectFry precies wat je zoekt. Geen aanbranden meer, geen gedoe met draaiknoppen, of plusjes en minnetjes, maar gewoon de juiste temperatuur voor elk gerecht.

Wil je meer weten over PerfectFry Plus? Kom dan langs in 1 van onze 140 winkels!