Navigatie

Ijstaart maken met roomijs en chocolade

Een ijstaart met roomijs en chocolade is het perfecte toetje tijdens het kerstdiner! Ik laat je zien hoe je deze heerlijke ijstaart maakt, zodat je samen met familie of vrienden kunt genieten van een heerlijk dessert.

Ingrediënten: 500 ml slagroom, 1 blik gecondenseerde melk, 300 gr pure chocolade en cacaopoeder voor de topping.

Benodigdheden: keukenmachine of handmixer, beslagkom, bakvorm, keukenweegschaal en huishoudfolie.


Zorg dat je alles klaar hebt staan voordat je begint met het maken van de lekkere ijstaart!

Stap 1: Smelt de chocolade au bain-marie.

Stap 2: Klop de slagroom luchtig en voeg de gecondenseerde melk toe. Mix het kort door elkaar.

Stap 3: Bekleed de bakvorm met folie en laat wat over de rand hangen. Zo haal je de ijstaart straks makkelijk uit de vorm.

Stap 4: Giet een dun laagje room op de bodem. Voeg een beetje chocolade toe en strijk het voorzichtig uit. Herhaal dit proces tot je ongeveer 4 tot 6 lagen hebt.

Stap 5: Vouw de folie over de taart en zet hem minstens 6 uur in de vriezer.

Stap 6: Haal de ijstaart kort voor het serveren uit de vriezer, draai hem om op een bord en verwijder de folie. Drizzle wat chocolade erover en strooi er een beetje cacaopoeder op.


Zo ben jij klaar voor kerst met deze heerlijke ijstaart! Fijne feestdagen!