Navigatie

Gezellig tafelen tijdens de sportzomer: van een pizzamaker tot raclette!

Geniet jij ook zo van de sportzomer? Dit toernooi is de perfecte gelegenheid om gezellig samen te komen met vrienden en familie. Wat is er nu beter dan gezamenlijk rond de tafel zitten, binnen of buiten, en te genieten van heerlijk eten? Of de wedstrijd nu vroeg of laat is, je kunt voor, tijdens en na de wedstrijd genieten van een feestelijke maaltijd. Met een pizzamaker, raclette of gourmetstel maak je er samen een onvergetelijk moment van. In deze blog vertellen we je meer over deze heerlijke eetmomenten.

Wie maakt de topscorer-pizza van de avond?

Met een pizzamaker zit je altijd goed voor een gezellige avond met sport kijken. Deze compacte tafelmodel pizzaoven maakt het mogelijk voor iedereen om zijn of haar eigen mini-pizza's te maken, precies zoals zij dat het lekkerst vinden. Het is handig om diverse toppings in huis te hebben, zoals verschillende soorten kaas: jong of oude geraspte kaas, mozzarella, Parmezaanse kaas of brie. En wat dacht je van diverse soorten vlees zoals salami, ham, kip of shoarma, of groenten zoals paprika, ui en champignons? Zo heb je voor iedereen favoriete ingrediënten op tafel. En vergeet natuurlijk de tomatensaus niet!

Voor een geslaagde pizza-avond is het handig om van tevoren deeg klaar te hebben, of kant-en-klaar te kopen. Aangezien er waarschijnlijk meerdere mini-pizza’s gemaakt worden, zorg je best voor een ruime voorraad. Zet de pizzamaker op tijd aan, zodat deze goed warm is voor gebruik. Tijdens het wachten op je pizza kun je gezellig praten over wat je verwacht van de wedstrijd. Of de gespeelde match nabespreken. Wie maakt de topscorer-pizza van de avond? Meer weten over pizzamakers? Lees dan ons advies over: Welke pizzamaker kopen?

Sport en raclette: perfect voor de echte kaasliefhebbers

Wil je eens wat anders tijdens een sportwedstrijd? Kies dan voor raclette, een typisch Zwitserse manier van samen eten. Je hebt alleen een grote fonduepan nodig, en iedereen krijgt een eigen stokje om lekkers te smelten. Gebruik echte raclettekaas, die smelt perfect en wij Hollanders zijn dol op kaas! Op tafel zet je diverse soorten vleeswaren, zoals rauwe ham, chorizo en bacon, samen met gekookte aardappelen in de schil en voorgebakken champignons. Ook paprika en komkommer doen het goed. Liever een bouillonfondue? Kies dan voor verschillende soorten vlees, zoals mini-gehaktballetjes, kip of biefstuk. Vergeet het stokbrood en de frisse salades niet om het compleet te maken. Zo maak je van elke avond een heerlijke en gezellige belevenis!

Hoe gourmetten de sportzomer nóg leuker maakt

Gourmetten is een typisch Nederlandse traditie, vooral rond de feestdagen. Maar waarom niet ook tijdens de sportzomer? Lekker eten maakt alles gezelliger! Zit gezellig samen rond de tafel, binnen of buiten op een mooie zomeravond. Net als met een pizzamaker of raclette, kun je gourmetten voor, tijdens of na de wedstrijd, afhankelijk van het tijdstip. Iedereen kan zijn favoriete vlees, vis of groenten in zijn eigen pannetje bakken. Zo ben je actief bezig met bakken en kun je tegelijkertijd gezellig kletsen of de wedstrijd volgen. Niemand hoeft alleen in de keuken te staan. Zorg voor een gevarieerd aanbod aan vlees en vis: mini-hamburgers, slavinkjes, kipfilet, zalm en groenten: champignons of paprika. Denk ook aan vegetarische opties. Maak het zo simpel of uitgebreid als je wil. Vergeet niet een lekkere salade, stokbrood en diverse sausjes zoals mayonaise, knoflooksaus of cocktailsaus. Zo ben je helemaal klaar om oranje aan te moedigen!

De sportzomer thuis: een avond vol lekker eten en gezelligheid

Nu je alle tips hebt voor het organiseren van een gezellige sportavond met een pizzamaker, raclette of gourmetstel, ben jij er helemaal klaar voor. Of je nu kiest voor heerlijke mini-pizza's, Zwitserse gezelligheid van raclette, of het oer-Hollandse gourmetten. Geniet van een heerlijke avond met familie of vrienden.