Navigatie

Top 5 snacks voor snacktaculaire EK sportavonden: van bitterbal tot nacho’s

Het is weer zo ver het EK voetbal en de Olympische Spelen. Heel Nederland beleeft lange en hopelijk warme zomeravonden waarbij er wordt genoten van de spannende wedstrijden om Oranje aan te moedigen. Wanneer de wedstrijd in de avond plaats vindt kunnen lekkere snacks natuurlijk niet ontbreken. Van een lekkere Hollandse bitterbal of nacho ovenschotel tot zelf gepofte popcorn. Ga jij kijken met vrienden, collega’s of familie? Om extra te genieten tijdens de sportzomer en het gezellig te maken geven we je graag 5 tips voor de beste snacks.

Snack tips voor de airfryer tijdens het voetbal kijken

Komen er vrienden of familie bij jou thuis een sportwedstrijd kijken? Dan mag een warme snack echt niet ontbreken, toch? Zet net voor de rust begint de airfryer aan, zodat jullie in de rust en tijdens de tweede helft lekker kunnen smullen. Een groot voordeel van de airfryer is dat de snacks met minder vet bereid worden, puur met hete lucht. Je kunt allerlei lekkere snacks in de airfryer gooien. Wat dacht je van klassieke Hollandse bitterballen of heerlijke kipkluifjes? Check altijd even de verpakking voor de juiste bereidingstijd en temperatuur. En weet je wat echt leuk is? Maak een sausje erbij, zoals een smeuïge knoflooksaus of een pittige chili dip, dat maakt het helemaal af. Zo wordt het kijken van de wedstrijd een echt feestje.

De knapperige snackklassiekers voor een spannende sportavond

Gefrituurde snacks kunnen tijdens een gezellige zomeravond sport kijken niet missen. Van knapperige patat tot goudbruine kroketten en smeuïge kaasstengels of miniloempia’s, er is genoeg keuze voor iedereen. Kies je favorieten, en frituur ze tot ze perfect goudbruin zijn. Tijdens de wedstrijd kunnen de emoties natuurlijk hoog oplopen, maar met een schaal vol heerlijke snacks blijft de sfeer ontspannen en gezellig. Niets zo leuk als samen genieten van de perfecte snack bij een spannende wedstrijd.

Zo scoor je met zelfgemaakte nacho’s tijdens de wedstrijd

Nacho's zijn super populair op het terras en misschien bestel je ze zelf ook wel eens. Maar thuis maken is eigenlijk nóg leuker, vooral tijdens een spannende voetbalwedstrijd! Wat heb je nodig voor zo'n heerlijke nachoschaal? Simpel: een ovenschaal, 1 zak tortillachips, 300 gram gehakt of plantaardig rulgehakt, 100 gram geraspte cheddar, 1 zakje taco kruidenmix, 1 rode en 1 gele ui, twee teentjes knoflook, 1 jalapeño peper en eventueel mais en tomaat.

Laten we beginnen! Snijd de gele ui en knoflook fijn. Fruit ze dan in een beetje olie in een pan. Gelukt? Voeg het gehakt toe en bak het bruin met de taco kruidenmix. Wil je mais toevoegen? Laat het uitlekken en bak het even mee. Snijd de rode ui in ringen en de tomaat in stukjes, als je die gebruikt. Start nu met het bouwen van je nachoschaal: begin met een laag chips, dan wat gehakt, rode ui, kaas, en wat mais en tomaat. Herhaal dit tot je schaal bijna vol is. Snijd de jalapeño in ringen en strooi deze met wat extra kaas en overige ingrediënten over de top. Zet de schaal even in de oven en je nachofeest kan beginnen!

Drie diptopscoorders voor bij de nacho ovenschotel (en ja, zelfgemaakt)

Bij een heerlijke nacho-ovenschotel horen natuurlijk dips. Zelfgemaakte dips zoals zure room, guacamole of salsa voor een extra lekkere smaak. Guacamoledip maak je gemakkelijk door 2 avocado's te prakken en te mengen met 1 fijngesneden ui, 1 tomaat, 1 groene en 1 rode jalapeño (zonder zaden), en wat limoensap. Voor de zure roomdip heb je 125 milliliter zure room, 100 gram roomkaas, ringen van een halve bosui, een eetlepel honing, een halve fijngesneden rode ui, en 1 teentje knoflook nodig. Bak de knoflook en ui zacht, voeg honing toe en meng dit met de roomkaas en zure room. De salsadip bestaat uit 1 fijngehakte ui, 1 teentje knoflook, 2 in kleine stukjes gesneden tomaten, grof gesneden koriander en limoensap, grof gemengd met een staafmixer. Serveer deze dips in mooie kommetjes naast of over je nacho’s voor de perfecte match tijdens de wedstrijd!

Een echte thuisbioscoopsnack: de perfecte popcorn voor een wedstrijd

Geniet van de heerlijke geur van versgebakken popcorn, net als in de bioscoop, maar dan in je eigen thuisbioscoop tijdens een spannende voetbalwedstrijd. Met een popcornmachine maak je in een korte tijd een grote schaal heerlijke popcorn. Het enige wat je hoeft te doen is maiskorrels en een scheutje olie in de machine doen en het ploppen kan beginnen. Net zo spannend als de wedstrijd! Als de popcorn klaar is, serveer je deze in een grote schaal en bestrooi je het naar smaak met zout of suiker. Een perfecte, eenvoudige snack om samen met vrienden of familie van te genieten. Maar pas op bij het juichen, voor je het weet vliegt de popcorn door de lucht!

De beste snacks voor jouw zomerse sportavonden

Met onze snacktips is jouw voetbalavond compleet. Van snacks die je simpel kunt bakken zoals Hollandse bitterbalen of kipkluifjes tot het zelf maken van nacho’s en dipsaus. Smakelijk eten en veel kijkplezier!