Inbouw stoomoven / Combi stoomoven
Bij een stoomoven kun je tijdens het bakken gebruik maken van stoom. Smaak en vitamines blijven behouden tijdens het koken. En je eten wordt minder vet doordat je geen boter of olie nodig hebt.
Met een volwaardige stoomoven kun je zelfs vis, groenten en pasta koken. Je hebt voor deze gerechten dan geen kookplaat nodig.
Een combi stoomoven combineert de functies van een stoomoven met een oven zodat je zowel kunt stomen als bakken. Sommige combi stoomovens hebben daarnaast ook een grill- of magnetronfunctie.
Stoomoven met gedeeltelijke stoom | Bij een gedeeltelijke stoomoven wordt alleen aan het begin van het bakproces stoom toegevoegd. Daarna bakt de oven met warme lucht, zoals bij een traditionele oven. Je eten krijgt hierdoor een extra knapperige korst van buiten en is lekker zacht van binnen. |
Stoomoven met volwaardige stoom | Een volwaardige stoomoven gebruikt tijdens het koken continu stoom. In een volwaardige stoomoven kun je zelfs vis, groente, pasta en rijst koken. Je hebt geen kookplaat meer nodig. |
Alle inbouw stoomovens Alle inbouw combi stoomovens