Wat voor elektrische deken kies je?
Er zijn verschillende soorten elektrische dekens. Wat zijn de verschillen tussen deze elektrische dekens en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hieronder.
Ruim 92.000 klanten geven ons gemiddeld een 8,8
Wanneer je een elektrische deken wil kopen, kun je uit veel soorten kiezen. Iedere elektrische deken heeft andere mogelijkheden. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische deken.
Expert biedt een ruim assortiment elektrische dekens, van o.a. Medisana, Dreamland en Inventum. Zo weet je zeker dat je bij Expert een elektrische deken koopt waar je lang plezier van hebt. Wil je graag persoonlijk advies? Kom dan naar een van onze 140 winkels.
Er zijn verschillende soorten elektrische dekens. Wat zijn de verschillen tussen deze elektrische dekens en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hieronder.
Onderdekens zijn de elektrische dekens zoals je die gewend bent, voor het verwarmen van je bed. De meeste mensen bedoelen wanneer ze het over een elektrische deken hebben dan ook een onderdeken. Een elektrische onderdeken leg je onder je hoeslaken om zo je bed van onderaf te verwarmen. Soms hebben deze dekens extra functies zoals voetverwarming, een timer of twee apart instelbare bedieningen. Je kunt deze dekens ook gebruiken om het bed alleen voor te verwarmen.
Elektrische dekens zijn er in verschillende maten. Zo zijn er zowel 1-persoons als 2-persoons elektrische dekens. Elektrische dekens zijn meestal korter dan je matras omdat het niet de bedoeling is dat de deken ook onder je hoofd ligt. Daarom zijn elektrische dekens meestal maximaal 160 cm lang. Wel zijn elektrische dekens vaak even breed als je matras. Dus voor een eenpersoons deken rond de 80 cm breed en voor een tweepersoons deken rond de 140 cm. Tweepersoons dekens hebben meestal ook twee bedieningen waarmee beide helften van de deken los van elkaar instelbaar zijn.
Veel elektrische dekens hebben automatische uitschakeling. De deken blijft dan nog een tijd warm en gaat na een paar uur vanzelf uit, wanneer je slaapt. Ook hebben sommige dekens een timerfunctie. Hiermee kun je vooraf instellen wanneer de deken aangaat. Bijvoorbeeld een uur voordat je normaal naar bed gaat. Op deze manier is je bed al lekker warm wanneer je gaat slapen.
Expert heeft zowel netspanning als zwakstroom dekens. Een zwakstroom deken is in theorie veiliger omdat er geen 220 volt doorheen loopt. Maar tegenwoordig is er wat veiligheid betreft bijna geen verschil meer. Zo heeft Inventum zijn dekens beveiligd met een systeem dat de deken automatisch uitschakelt wanneer er een draadbreuk ontstaat.
Veel elektrische dekens hebben een speciale voetverwarmingszone die apart is in te stellen. Veel mensen hebben ’s winters last van koude voeten. Dan is het prettig als je je voeten een beetje extra warmte kunt geven. Bij een elektrische deken met voetverwarming kun je de temperatuur bij je voeten iets hoger instellen dan de rest van de deken. Zo krijg je lekker warme voeten, zonder dat je het verder te warm krijgt.
Naast elektrische dekens verkoopt Expert ook voetverwarmers, ook wel elektrische voetenzakken genoemd. Deze zijn ideaal voor wanneer je op de bank of in een comfortabele stoel zit en last hebt van koude voeten. Met een voetverwarmer worden je voeten ’s winters weer lekker warm. Ideaal in combinatie met een elektrische bovendeken.
Verwarmingskussens zijn vooral bedoeld voor pijnlijke spieren. Een verwarmingskussen geeft verlichting bij pijnlijke spieren in je rug, buik of nek. De warmte bevordert de doorbloeding van de spieren, zodat de spieren zich ontspannen. Een verwarmingskussen is niet bedoeld als hoofdkussen. Wel kun je het kussen bij je rug of schouders gebruiken.
-
Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!
Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!